13 december – vinn Stefan Einhorns bok: Konsten att fördärva sitt liv – eller inte

Den 13 december är det Luciadagen, och i år är det också den tredje advent. Att på luciadagen tända det tredje ljuset i adventsljusstaken är något speciellt. När jag tänder det tredje ljuset vet jag att det snart är jul, jul med familjen, syskon och föräldrar – men inte i år. I år skall vi bara umgås med de vi bor ihop med. Tanken gör mig sorgsen; det är inte så jag vill fira julen! Julen vill jag dela med mina nära; och det är ingen lättnad att de sitter i samma sits. För att dela julen, och den gemenskap med närstående som den innebär för mig, gör det mig ändå glad att jag kan dela med mig till familjen genom mina ”Julpaket”. Och nu börjar det bli dags att göra i ordning ”Julpaketen” som kommer att innehålla lite smått och gott som hör julen till.


Från TV:n hör jag luciasången, det är Lussemorgon och det betyder Luciatåg, pepparkaka, lussekatt och risgrynsgröt – och Lucia, elva nätter före jul, nu känns det att vi börjar närma oss julen.

Var med i utlottningen av Stefan Einhorns bok

En av min ”blogmas” sponsorer är Natur & kultur, som sponsrar mig med Stefan Einhorns bok: Konsten att fördärva sitt liv – eller inte
Jag har glädjen att lotta ut ett exemplar av boken

Hjärnfonden bjöd in mig till Webinariet: ”Om konsten att fördärva sitt liv och nya forskningsframgångar” med:
Stefan Einhorn, läkare, professor och författare och
Per Svenningsson, professor och specialistläkare vid Karolinska Institutet.
Stefan berättar personligt om sin bok ”Konsten att fördärva sitt liv” och delar med sig av tankar och erfarenheter kring sin egen kroniska neurologiska sjukdom. Per Svenningsson berättar det senaste om forskningsläget inom Parkinsons sjukdom. Ett mycket intressant webinarium, det går fortfarande att lyssna på.
Länk till webinariet.

För att delta i utlottningen av Stefan Einhorns bok skall du:

 1. Gilla inlägget i bloggen
 2. Skriv i kommentarsfältet varför du vill vinna boken
  (O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter.)
  Du kan tävla t.o.m. fredag 18 december klockan 12:00. Vinnaren kontaktas sedan via den mail som använts och presenteras den20 december.
Inspiration och gemenskap

Om tävlingen:
* Tävlingen avslutas den 18 december klockan 12.00
* För att kunna vinna i tävlingen måste man dels ha gillat inlägget, och dels skrivit varför man vill vinna boken
* Cecilia utser vinnarna
* Vinnarna publiceras den 20 december
* Ev vinstskatt betalas av vinnarna

Om boken

Stefan Einhorn berättar att boken är skriven med en förhoppning om att göra gott, att kunna hjälpa andra att förstå och kunna förverkliga sig själva.
Och det märks när man läser boken. För visst fastnar skrattet och man ler ansträngt, när man känner igen sig i ett beteende som enligt författaren är ett bra sätt om man vill fördärva sitt liv. Men sedan kommer tips om hur man kan göra något åt det, tänkvärt.

Jag gillar hur boken är strukturerad, med berättelser, beskrivningar av olika beteenden och sedan hur man kan göra om du vill förändra ditt liv. När jag läser boken blir jag glad och känner att: ”Det där är ju egentligen inte så svårt att förändra – för fördärva mitt liv det vill jag inte!”
Det går utmärkt att läsa ett avsnitt i taget.
En bok väl värd att läsa!

I bokens inledning berättar Stefan Einhorn att han lever med diagnosen Parkinsons sjukdom, och han berättar att när han fick diagnosen var det på ett sätt en lättnad. Att det var skönt att få det som han hade känt på sig bekräftat. För honom blev livet på en gång mycket tuffare, men samtidigt i högsta grad värt att leva.
Han betonar att sjukdomen inte hindrar honom från att leva ett rikt liv även om allt tar längre tid, han rör sig långsammare och kan känna en överväldigande trötthet.

3 kommentarer på “13 december – vinn Stefan Einhorns bok: Konsten att fördärva sitt liv – eller inte

 1. Vill gärna vinna boken för att få ideer och inspiration att vinna över Parkinson

  Försöker gilla blogginlägget men vet inte om jag lyckades

  Gillad av 1 person

 2. Jag skulle gärna vilja vinna Stefan Einhorns bok ”Konsten att fördärva sitt liv”. Har tidigare lyssnat till honom på ett lärarseminarium, där han föreläste om konsten att vara snäll. Stefan Einhorn är en klok man och jag känner som honom att livet har mycket att erbjuda. Mitt liv har förändrats av Parkinson, men känner ändå att det har så mycket ge. Det är som att det tagit fram andra och bättre sidor av mig. Eller så är det så att det gett mig möjligheter att ta till mig livet på ett annat sätt – njutningsfyllt och tacksamt! Jag vill gärna ta del av tankarna i boken.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.