Om

Cicci Qwinth – Influencer, författare, föreläsare, expertpatient.

Genom att berätta om mitt liv med Parkinson vill jag inspirera och motivera andra i samma situation att orka kämpa lite till, att våga prova sig fram för att kunna må bättre. Att det går att påverka. Men framförallt vill jag visa att man inte är ensam. Jag vill också med min blogg att ni som är anhöriga och vänner till oss med Parkinson skall kunna få en mer personlig bild av hur det är att leva med en progressiv neurologisk sjukdom genom att läsa om mitt liv.

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig.

Kom ihåg – Det kan vara ensamt att leva med Parkinson, det kan vara tufft att få diagnosen – jag hoppas att berättelsen om mitt liv kan göra skillnad.

Lite om mig och Parkinson

Jag heter Cecilia, Cicci, Qwinth och bloggen handlar om mitt liv med Parkinsons Sjukdom.
Jag fick diagnosen Parkinsons Sjukdom i slutet av juli 2018, då var jag 53 år. Jag hade symptom som stelhet, långsam, en vänstersida som inte riktigt fungerade som den skulle. Jag hade också börjat uppleva att jag hade svårt att räta upp ryggen. Under en period av ungefär två år, innan jag fick min diagnos, blev mina symptom tydligare och jag förstod att något var fel.
Ingen nära anhörig till mig har diagnosen Parkinsons Sjukdom däremot finns olika reumatiska sjukdomar så det misstänkte jag i början. Några vänner tyckte att mina symptom snarare påminde om neurologisk sjukdom och tryckte på för att jag skulle träffa läkare och få en diagnos. När de nämnde Parkinson som trolig diagnos och jag läste om symptomen förstod jag att de hade rätt. När jag fick min diagnos kände jag lättnad eftersom jag nu visste vad som var fel! Jag fick något att förhålla mig till.

Vill du följa mig på min resa med Parkinson? Här på bloggen kommer jag att skriva om sjukdomen, hur jag förhåller mig till den, hur den påverkar min vardag, recept på bra mat, kosttillskott, träning och mycket mycket mer.

Läs gärna min artikel på Hjärnfondens hemsida.