7 december – Gör dina personliga Julkort

Julkort – med hälsningar och en önskan om en God Jul. Det är både roligt att skriva och skicka, och att få. Vänner och bekanta som tar sig tid att skriva och posta ett kort – jag blir lika glad för alla julkort som kommer till oss.
Om jag hinner försöker jag skriva personliga julkort, gärna kort med lite eftertanke bakom som jag gör själv. De flesta år blir det vanliga julkort med en hälsning men i år, tänker jag, finns det tid för de personliga julkorten.
Jag tänker att om man börjar idag så finns det tid att i lugn och ro både skapa och skriva sina kort och posta dem så att de hinner fram innan julafton.
Kanske betyder ett julkort med sin hälsning lite extra i år? Vad tror ni? Jag tror det, framförallt tror jag att ett fysiskt julkort i brevlådan betyder extra mycket för de som vi inte kan träffa i år på grund av pandemin. Kanske kan man skicka ett kort med en liten gåva i? Jag får fundera på det och vad det skulle kunna vara – ha ni några idèer får ni gärna skriva de i kommentarsfältet!

I ett personligt julkort är det bara den egna fantasin som sätter gränser, det kan vara bilder, fotografier, collage, en dikt, en personlig hälsning …
Julkortet skall förmedla sin hälsning om en God Jul, och mottagaren skall bli glad av kortet. Med pennor i olika färger, papper – både enfärgade och mönstrade, sax, limstift, band och snören, och kanske några köpta kort kommer man långt. Antingen tar man det man har hemma eller så köper man det material man vill använda.

Sedan är det dags att börja med årets julkort.

Mjuk kaka

Idag tänker jag baka en mjuk kaka att bjuda på till kaffet, jag hittade ett recept på en glutenfri ”Apelsin och polentakaka” när jag letade efter något nytt att prova. Beskrivningen av kakan låter lockande:

”Baka en glutenfri polentakaka med ljuvlig smak av solmogen apelsin! Med polenta i kakan blir den extra smakrik. Servera denna saftiga, kompakta apelsinkaka som glutenfritt fika och bli dagens hjälte.”

Receptet finns på ICA:as hemsida och du kommer direkt dit här:
Apelsin och polentakaka.
Nu är det bara att hoppas att kakan är god och uppskattas av de som bjuds på den.

En kommentar på “7 december – Gör dina personliga Julkort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.