5 december – Fredagslyx; avkopplande hemmaspa med fotbad och dags för första tävlingen

Avkopplande hemmaspa

Ett fotbad är både avslappnande och skönt för trötta fötter, och ändå tycker jag att det är så lätt att glömma bort. Konstigt egentligen, för det är nu på hösten och vintern när fötterna är instängda i strumpor och skor varje dag som de verkligen är värda att skämma bort.
När jag väl kommer ihåg att pyssla om fötterna känns det alltid extra skönt.

Igår kväll bestämde jag mig för att det var dags att ta hand om fötterna, ge dem lite extra kärlek; ett litet hemmafotspa. För att få till den där lyxiga känslan tog jag fram extra fluffiga handdukar (det betyder att de är torkade i torktumlaren), dukade fram ljus i olika storlekar, en kanna med mitt favorit thé och ett fat med frukt.
Jag förberedde för fotbad, fotskrubb och en avslutande fotinpackning.

Reflektion över gårdagens inlägg om vänskap

Det Charlotte skrev om vänskap stämmer så väl. Det är precis som hon skriver, man kan bli nära och goda vänner även när man träffas i vuxen ålder. Och att vi två tillsammans kan stötta varandra, skratta tillsammans men även hjälpa varandra när det är tungt betyder oerhört mycket – det är gemenskap och vänskap.
Jag kan bara upprepa hennes ord; våga ring – om det blir ett nej är det ingen skillnad mot förut men ditt samtal blir oftast ett ja, och gör skillnad både för dig och din vän.

Fotspa – använd det du har i skafferiet!

När jag gör mitt fotspa hemma och har tid vill jag gärna göra mina produkter själv och gärna av sådant som jag har hemma i skafferiet. När jag botaniserade bland kryddor och oljor igår valde jag att använda bikarbonat, rapsolja och citron till mitt fotbad. Visste ni det, att bikarbonat är perfekt att ha i fotbad för att få mjuka och fina fötter? Det var nytt för mig! Och första gången jag provade var igår.
Bikarbonatet exfolierar och mjukar upp förhådnad hud samtidigt som man får njuta av ett lyxigt fotbad!

Så här gjorde jag mitt fotspa
1. jag gjorde i ordning fotbadet
2. satt bekvämt med fötterna i badet i ungefär en kvart och njöt av mitt the och min frukt
3. sedan filade jag fötterna försiktigt och smörjde in dem med skrubben
4. efter det sköljde jag av skrubben med varmt vatten och torkade fötterna med en handduk
5. sist masserade jag in inpackningen, och njöt av mitt the medan jag väntade på att inpackningen fick verka i 15 minuter
6. jag avslutade med att skölja bort inpackningen med ljummet vatten, torkade fötterna och tog på ett par mjuka myssockor

Tänk på! Fötterna kan bli hala av oljan och var noga med att rengöra badkaret eller duschen efteråt.

Recept på det fotbad, fotskrubb och fotinpackning som jag använde

Fotbad (blanda ihop i baljan)
En balja med ljummet eller varmt vatten, 5l
2 msk Bikarbonat
2 msk citron
Några droppar olja (rapsolja/olivolja)

Fotskrubb – (Blanda ingredienserna i en skål)
1 deciliter havssalt eller strösocker
1/4 deciliter Kokosolja
1 tsk rivet skal av lime

Fotinpackning – (Blanda ingredienserna i en liten skål)
1 msk Honung
1 msk Kokosolja

Välkommen till blogmasens första tävling

…med tre presentkort på 1 timmes coaching i potten. 
Du läste kanske gårdagens gästinlägg, skrivet av Charlotte Elgh. Det är Charlotte som skänker tre (3) stycken presentkort á ett tillfälle på 60 minuter med coaching vardera – kanske precis det just du vill prova?
Var med och tävla, vi väljer ut tre vinnare.

Tävlingen går till så här:

  1. Svara på följande:
    (skriv dina svar i bloggens kommentarsfält)
    Vilka olika former av coaching erbjuder Charlotte Elgh – Kraften att leva?
    och
    Skriv vilken form av coaching du är intresserad av och motivera varför just du ska vinna presentkortet?
  2. T.o.m. torsdag 10 december klockan 12:00 kan du tävla. Vinnaren kontaktas sedan via den mail som använts och presenteras i samband med nästa tävling.

O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter.

Inspiration och gemenskap

Om tävlingen:
* Tävlingen avslutas den 10 december klockan 12.00
* För att kunna vinna i tävlingen måste man dels ha svarat rätt på frågan, skrivit vilken form av coaching man är intresserad av och skrivit motiveringen
* Cecilia och Charlotte utser vinnarna
* Vinnarna publiceras i samband med blogmasens tävling de 12 december
* Ev vinstskatt betalas av vinnarna

En kommentar på “5 december – Fredagslyx; avkopplande hemmaspa med fotbad och dags för första tävlingen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.