Träningsutmaning

Jag har funderat en del på vad som kan vara en inspirerande träningsutmaning under våren. Den här gången kom förslaget från en väninna när vi satt och småpratade i bastun efter kvällens träningspass. Hon föreslog att jag skulle göra en stegutmaning. Det lät perfekt tyckte jag! Jag gillar att promenera och medicinen har gjort att jag har lättare för att gå igen. Jag har precis börjat med powerwalk och gått en runda på fem kilometer för första gången på snart ett år. Utmaningen ligger rätt i tid och är inspirerande! Tack Annika för förslaget! Min träningsutmaning kommer att vara uppdelad med delmål och ett långsiktigt mål. Jag kommer att ha stegmål för varje dag, vecka och månad. Utmaningen kommer att löpa på till midsommar. Jag kommer att börja med att stämma av antalet steg en vanlig vecka, med det som utgångspunkt kommer jag att bygga utmaningen och öka antalet steg löpande. Det första målet kommer att vara att nå 5 000 steg per dag sedan öka antalet steg varje dag för att nå 10 000 steg per dag. När jag nått 10 000 steg per dag, som är ett delmål, kommer målet att ligga veckovis med en ökning på 1000 steg varannan vecka. När jag har stämt av mitt utgångsläge vet jag om mitt upplägg är genomförbart eller behöver förändras, och jag kan sätta ett realistiskt långsiktigt mål. Det här känns verkligen inspirerande! Jag återkommer med upplägget och rapporter om hur det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.