Egenpepp

Ibland är det bra med egenpepp, och inte bara bra utan helt enkelt nödvändigt. Nödvändigt eller livsnödvändigt för att man skall upprätthålla sin träning. Egenpepp för att planera, genomföra och entusiasmera ett träningspass varje dag sju dagar i veckan. Dessutom behöver man tycka att det roligt att träna ensam. Åtminstone är det så för mig; att jag får genomföra min träning ensam.
Då är det bra med egenpepp, även om det känns konstigt att peppa sig själv. Min egenpepp är det stora urval av olika saker jag kan välja att göra + att jag har mina basövningar som jag gör varje dag.

Basövningarna är enkla och går snabbt att göra, de kombinerar jag med min rehab. Sedan kan jag välja; pingis, boxsäck, pilatesboll, vikter, cykel, mer pinne, kettlebell, stavar, gummiband…
Plötsligt kommer motivationen igen, vad skall jag välja idag? Det är min egenpepp tillsammans med kunskapen om hur oerhört viktig träningen är för min hälsa – det enda som bromsar sjukdomen!

och äta

Så för att må bra så ligger fokus på att träna och sedan på att äta bra. Äta bra eller äta sådan mat som man mår bra av eller äta så att man mår bra? Jag märker själv att jag har lätt för att glömma att äta; jag är inte så hungrig. Vissa dagar hinner jag bli trött innan jag kommer på att det nog är dags att äta. Därför får jag planera för att äta så att jag mår bra, och samtidigt vara noga med att äta mat som är bra för mig.

För mig har isoleringen gjort det möjligt att skapa utrymme för att äta på ett sätt som passar mig och dessutom gjort att jag lärt mig vad just jag behöver för att träna eller röra på mig varje dag – när jag måste göra allt själv. Det har varit lärorikt och är det fortfarande.
Kanske är min viktigaste lärdom att det är en pågående resa, detta att röra på mig varje dag, och att rörelserna förändras och måste anpassas efter dagsform och situation. För att det skall fungera och vara roligt lägger jag till egenpepp, som är extra viktigt för att kunna hålla motivationen uppe.

En kommentar på “Egenpepp

  1. 🥰🌹Du är såå duktig!! ( Det behöver man få höra ibland)
    Önskar jag hade den drivkraften…Vilken styrka du besitter!!⚘
    Sköt om dig! Ha en skön helg!😊Kram Katarina i Ängelholm

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.