Vi i yngregruppen ”ses” utan att träffas

Söndag kväll, det är då vi har en digital träff för yngre med Parkinson. Det är skönt att sjunka ner i soffan eller sätta sig framför datorn och se de andra, hur de mår och höra hur de har det.
Vi pratar om allt möjligt, både sådant som rör oro över Coronaviruset för oss med Parkinson och för våra anhöriga. Då kan man prata av sig sin oro, få svar, tips eller tankar från varandra. Mycket handlar om att hitta ett positivt synsätt, hur skall man tänka när allt runtomkring ”skiter sig?”, Hur skall man orka?
Andan i samtalet är positiv och vi pratar om sådant som vi tycker är roligt, vi tipsar varandra om träning, maträtter, odling, hur vi kan vara utomhus…m.m. Småprat blandas med mer allvarliga och djupa ämnen.

Frågan dyker också upp om när vi kan ses, hur vi skulle kunna göra det på ett säkert sätt. Vi är några som längtar efter att kunna spela pingis med varandra. Än så länge får det vänta och då är de här digitala träffarna guld värda.

4 kommentarer på “Vi i yngregruppen ”ses” utan att träffas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.