Ny säng – bättre sömn?!

Så kom den då, äntligen, min nya säng. Hur viktigt det är att man sover, och sover gott, på natten har nog knappast undgått någon. Det forskars en hel del om sömnens betydelse och vad som händer i hjärnan och i kroppen när man sover. När man läser om de olika resultaten är det tydligt hur viktigt det är med sömnen för att kroppen och hjärnan t.ex. ska återhämta sig och bearbeta intryck. Jag har sovit dåligt länge och ofta vaknat av värk i bland annat axlar och höfter. Så jag bestämde mig för att prova med en ny säng. En säng som är lite mjukare, med en tjock bäddmadrass som man kan sjunka ner i. Jag hittade en säng som uppfyllde mina önskemål och beställde den. Sängen skulle levereras på två veckor men det dröjde åtta – men sen kom den. Den här sängen är precis lika mjuk och skön som jag hoppades. Jag har sovit i sängen i tre nätter och jag vaknar fortfarande Men det värker inte i axlar eller höfter. Jag har loggat sömnen och kommer att fortsätta med det under en period. Lite längre sömnperioder och somnar om utan värk – jag hoppas det är en trend som håller i sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.