Yinyoga, skapar ro i kropp och sinne

Onsdag, mitt i veckan, och dags för 75 minuter yinyoga. Yinyoga, en lugn yogaform, där man långsamt och försiktigt mjukar upp kroppen. Det blir, och är, en andningspaus där kropp och sinne kan landa och bara vara ett med andetaget. Bindväven (fascian) sträcks ut i positioner man stannar länge i, andas och slappnar av. Ett stilla lugn infinner sig och stressen bara rinner av. Yinyoga passar för både den stela kroppen och det stressade sinnet som båda får vad de behöver.

En kommentar på “Yinyoga, skapar ro i kropp och sinne

  1. Yinyoga passar oxå oroliga själar där medicinsk yoga är för lugn😋. I motsatt till medicinsk yoga där man är i ett mera vilotillstånd (Och hinner få 🐜 i benen) så måste man jobba med kroppen 🙃 med belastning på bindväven 😊 och som motsats till ”vanlig” yoga där man arbetar med musklerna💪🏼 (som iof oxå är skönt fast på annat sätt). Dessutom tycker jag att det är lättare att fokusera på andningen i Yin, då mina leder kräver full koncentration😳. Så håller helt med, en helt underbar yoga form 😁

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.