Paus och återhämtning

Livet kommer ibland emellan allt det där man vill göra. Nu har det varit jul, nyår, födelsedagar, sjukdom, helgstängt, stormen Alfrida…
Inget konstigt, det mesta vet man när det händer, annat hör till livet och man får hantera det när det sker och konsekvenserna.
Lite trist är det med träningen, när man ligger i fas och allt rullar på då helgstänger sportklubben och man blir lämnad åt ”egenträning”! Då gäller det att man har en plan; jag menar det händer ju varje år så hur svårt kan det vara? Någon i familjen blir sjuk och man får prioritera om, helger med allt vad det innebär och tiden räcker inte riktigt till för allt man vill göra; livet kom emellan 🙂
Många av de här sakerna gör mig både trött och stressad. och det blir extra viktigt att hitta andningshål med utrymme för återhämtning och nedvarvning. Att kunna varva ned och låta stressen rinna av. För mig är ett av de bästa sätten att åka med dottern till stallet och mysa med hästarna, titta på när hon rider. I stallet försvinner tiden och här kan man bara vara. Att känna en mule mot sin kind, en stilla snusning och ett hummande, det ger lugn och harmoni. Att klia på favoritstället och se det stora djuret slappna av, sänka ner huvudet mot marken och bara njuta – det är livskvalite och återhämtning för mig.

2 kommentarer på “Paus och återhämtning

 1. hej du resonerar så rätt jag har haft Parkinsons sjukdom sedan 1998 . Gympar fortfarande fast bara 1 dag i veckan . Senior chi gong varje dag som jag gör själv hemma. Vad jag förstår så har du nyss blivit sjuk och då brukar ju medicinen fungera bra , så kör hårt . Välj allt som gör dig glad och tillfreds. Gör allt du tänkt du klarar det . Vi som har begåvats med denna sjukdom har ett särdrag tycker jag Vi är uthålliga envisa och modiga .När jag var ung som du är ville jag inte vara med i någon förening , men nu sedan ett 10 tal år tillbaka så är jag medlem . Och det finns fantastiskt duktiga människor trevliga samankomster och kurser . vi behöver varandra . Det finns mycket att uträtta vad som gäller vården och rätten till arbete i rätt mängd .Önskar dig en trevlig fortsättning på nya året . Och allt gott .
  Kram från Carola

  Gilla

  1. Tack för dina värmande och inspirerande ord. Peppande att höra att du tycker att jag resonerar vettigt. Jag tror, precis som du skriver, att man måste vara uthållig och envis och modig, då klarar man mycket mer. Jag är med i den lokala föreningen, tycker att det är skönt att träffa andra och se att det går att leva ett bra liv. Tillsammans kan vi förbättra och informera. Jag önskar dig ett bra år och allt gott.
   Kram Cecilia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.