Återhämtning; vila behövs varje dag

Att hitta harmoni och återhämtning varje dag är lika viktigt som att träna, stretcha och äta rätt. För mig är det en av de svåraste utmaningarna! Men att acceptera att jag inte kan trycka gasen i botten, att acceptera att jag måste planera in vilopauser varje dag, att acceptera att min kropp och mitt sinne orkar med färre intryck; det är svårt. Om jag låter bli vilan får det negativa konsekvenser direkt. Men kroppen säger ifrån långt innan mitt tidigare max och då måste det bli paus. Den pausen borde förstås ha tagits innan kroppen började morra.

Ibland får jag lura mig själv att pausa och ett knep som fungerar bra för mig, så att jag kan koppla av, är att lyssna på ljudböcker. Då är det enkelt att slappna av och vila – kroppen återhämtar sig och jag blir inte stressad av pausen. Jag lägger mig ner och blundar medan jag lyssnar, så hela kroppen får vila. En mer organiserad återhämtning är den yinyogaklass jag deltar i en gång i veckan, en fantastisk form för återhämtning, lugn och energipåfyllning. Den ger det både kropp och själ behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.