Promenera eller inte?

Jag gillar att promenera, både en uppfriskande powerwalk och en promenad i skogen. Promenaden kan vara kort eller lång. Mina Parkinsonsymptom har tyvärr påverkat mina möjligheter att promenera; jag är en av de som har en kropp som liksom låser sig och den ena armen vill inte pendla med naturligt och samma sak med mitt vänstra ben.
Det här stör mig enormt! Jag saknar min powerwalks och jag saknar mina promenader.
På Parkinsonförbundets hemsida hittade jag lite information om motion och där stod att: ” Specifik fysioterapi under ledning av sjukgymnast för att förbättra exempelvis gångförmågan är önskvärd en gång per vecka.”
Vad det gäller gångträning stod det också att det var bra med:
”Regelbundna promenader, gärna i grupp och hellre på naturstig än asfalt.”
”Stavgång. Stavarna ger hjälp till rytm och uthållighet i gången.”

SÅ mitt nya projekt är att gå. Jag har pratat med min fysioterapeut och fått ett gångträningsprogram, jag har plockat fram stavarna.
Igår köpte jag ett par Sketchersskor med rundad sula som både ger träning och, förhoppningsvis underlättar vid min powerwalk. Nu skall jag testa och se hur det går!!
Återkommer och rapporterar. Mitt mål är att gå två gånger i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.