När knoppen vill mer än kroppen…klarar av

Det hände igen, jag ville mer, njöt i fulla drag av att kroppen hängde med och jag kunde röra på mig med energi och styrka. Den känslan går inte att beskriva, den måste upplevas! När känslan av energi och styrka fyller kroppen kommer glädjen, lyckan och stressen minskar.
Jag klandrar inte mig själv för att jag njöt i fulla drag och tog i, lite för mycket skulle det visa sig. Bakslag, igen, och den här gången i form av en rejäl överansträngning i ett ben. Såklart i det benet som inte bråkar och överböjer.
Absolut inte på något sätt bra och definitivt inte i coronatider. Under normala omständigheter hade det blivit rehabträning i bassäng men inte nu. Det blev telefonkontakt och rehabträning hemma – men det går sakta, frustrerande sakta och i ärlighetens namn finns det inget jag tycker är så tråkigt som rehabträning.
Men det får gå, varje dag är det rehab för ett ben + att jag har lagt till några styrkeövningar som motivation.

Överansträngningen beror givetvis på att jag kompenserar det andra benet som trots knästödet bråkar med mig och det är förmodligen orsaken till den långsamma förbättringen. Jag kom på att det kanske kan bli bättre om jag kan avlasta det sämre benet när jag går, en käpp låter väl som en god idé?
Tack och lov höll min arbetsterapeut med och from idag har jag utrustats med käpp och det känns redan bättre! Ett suveränt stöd som gör att jag kan avlasta och förhoppningsvis kommer benet att återhämta sig snabbare nu.

Nu funderar jag på hur käppen skall pimpas 🙂 Kanske skall den ha ett namn?

3 kommentarer på “När knoppen vill mer än kroppen…klarar av

 1. Krya på dig Cissi och Önskar dig ett Gott Nytt År 2021!😊och Hopp om att vi reder ut Covidstormen allihop🙏.
  Var rädd om dig med din hårda träning, när du inte kan få den hjälp som behövs vid ev skada i dessa tider,när Covidläget råder.
  Varför inte döpa käppen till ”Fighter” 👩‍🦯🏃‍♀️🏋️‍♂️,för det är du verkligen!
  Har pimpat mkt av mina saker med en liten ängel,i hopp om att den ger styrka när allt känns svårt…
  Nu börjar snart en ny dag, Nyårsafton,
  (för mig ca 04 30,det känns väl igen;) och knoppen helt klar vilket är så märkligt:)) Kanske dags att släcka nu, när knoppen är allt annat än klar:)
  Kram 🌹Katarina i Ängelholm

  Gillad av 1 person

  1. Fighter, vilket bra namn, det ger hopp och mod. Jag gillar änglar, följer själsro på fb hennes änglakort ger ofta nya perspektiv, tro på den inneboende kraft vi alla har.
   Jag hoppas att du får sova gott några timmar nu. Önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.