25 december – förväntningar; hur blev det?

Den första december skrev jag om de förväntningar vi har inför jul, advent, lusse och allt som brukar hända i december. Jag frågade mig hur det skulle bli i år, om mina förväntningar var annorlunda, och om det var negativt eller om något skulle kunna vara positivt. Min inställning var att december även i år skulle vara en positiv månad, och att det innebar att jag tänkte nytt. För att hjälpa mig själv att nå målet med en positiv december i en annorlunda och i många fall tuff period skrev jag ner mina förväntningar. När jag skrev funderade jag igenom vilka mina förväntningar var och om det dök upp en tanke som oroade mig (=förväntansoro), analyserade jag den och funderade igenom vad det var som skapade oron. När jag kom fram till ett svar, var nästa steg att hitta en lösning.

Nu på juldagen när jag sitter här med mitt öppna paket och min lista i handen och läser vad jag skrev om hur jag tänkte, hur jag planerade för att lösa det som oroade mig blir jag glad. För det blev bra! De sakerna som oroade mig – framförallt att jag skulle ta på mig för mycket arbete och p.g.a. trötthet inte kunna njuta och ha roligt – det hade jag tänkt igenom och var både mentalt förberedd + att jag hade alternativ till lösning.

Här kommer ett exempel på hur jag använde min lista:
– Jag var förväntade mig att jag skulle få vara ansvarig för december och julafton – När jag funderade igenom den här förväntan kom jag fram till att den var högst realistisk eftersom min sambo är mitt uppe i ett krävande projekt i sitt arbete. Med det som utgångspunkt var det mycket lättare att planera, fatta beslut om vem som skulle göra vad och välja bort det som vi kom fram till inte var så viktigt.
Gemensamhet, familjen, må bra – blev vårt fokus.

Julafton med restriktioner…

Min julafton blev annorlunda i år, bra men annorlunda. Vi har alltid firat jul med våra äldre anhöriga men i år, p.g.a. av FHM´s restriktioner, valde vi efter ett gemensamt beslut att inte fira ihop med de. Trots allt, vi har två ungdomar i familjen och man vet ju aldrig… vi valde att vara försiktiga och rädda om varandra.

Vi pratade med varandra digitalt och önskade varandra GOD JUL och vi vara alla glada över dagens teknik som innebar att vi kunde se varandra och prata flera stycken samtidigt.

Med hela familjen samlad, bägge hästarna stallade och två gosiga, nöjda katter firade vi jul med god mat, trevlig samvaro, många skratt, och en och annan julklapp.

3 kommentarer på “25 december – förväntningar; hur blev det?

  1. Hej! God fortsättning och Tack för kloka ord som stärker som alltid från dig!
    Fortsatt trevlig ”julledighet” och önskar du får fortsatt rofyllda juldagar. Dina ord stöttar inte bara mig , i en jul som känns mkt svår för många av oss. Vi är nog fler följare än du kan ana på din blogg…
    Var rädd om dig och Tack för råd om styrka,när den känns långt borta just nu.,,
    Kram Katarina från Ängelholm

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.