Ibland slår livet tillbaka … hårt

Det har varit några bra veckor, trots pandemin och de begränsningar som den har medfört. Träningsutmaningen har varit inspirerande, vädret har varit härligt och bjudit in till utomhusaktiviteter, det har varit lätt att leva…
I helgen tävlade dottern och den här gången fick YR-ryttare ha med sig två medhjälpare så äntligen kunde jag vara med. Det blev en härlig helg med långa dagar och det var riktigt roligt.
Bakslaget kom på måndagen då slog kroppen tillbaka med besked – värk i vänster höft. Så nu har träningsutmaningen omvandlats till rehabträning för höften i kombination med styrkeövningar som stärker kroppen och lugnar höften.
Inte kul! Jag var så nöjd med mitt upplägg där jag fått in både promenader och cykel. Men knäböj fungerar, armhävningar och alla styrkeövningar för överkroppen så det får bli ett anpassat träningsupplägg den närmaste perioden. De senaste dagarna har jag haft fullt fokus på just rehabträningen som jag har gjort flera gånger om dagen. Höften har sakta men säkert blivit bättre, så givetvis blir jag ivrig och gör för mycket och smärtan ökar igen! Men nu vet jag att träningen fungerar och att jag inte får gå för fort fram.

Mitt träningsupplägg blir, pga min höft, rehabträning varje dag, knäböj och en kombination av styrkeövningar:
Fredag 24 juli: rehab, knäböj, rygg, armhävningar
Lördag 25 juli: rehab, knäböj, Mage (ABS on Fire)
Söndag 26 juli: rehab, knäböj, armar, rörlighet
Måndag 27 juli: rehab, knäböj, rygg + bröst
Tisdag 28 juli: rehab, knäböj, Mage
Onsdag 29 juli: rehab, knäböj, armar, rörlighet
Torsdag 30 juli: rehab, knäböj, rygg
Utöver det här skall jag prova om jag kan cykla – om det går så blir det en kortare tur.

3 kommentarer på “Ibland slår livet tillbaka … hårt

 1. Hej Cissi🌺,
  Du får ialla fall vara jyclklig för all denna proffsträning du klarar av!!🙂
  Du ska veta att det är få förunnat i vår situation, (från en en viss avundsjuk vän som vet.)

  Gör själv allt som står i min makt med träning,
  men kommer inte hur jag gärna vill upp i nivån du är i .
  Njut av allt du klarar🙂🌷, vi är inte många i vår situation som klarare så mkt ,hur gärna vi än vill!!
  ( du ska veta, jag är envisare än synden, både när det gäller träning och förändringar i vardagen,
  men min kropp orkar tyvärr inte mer…)

  Mitt råd är att pressa dig inte för mkt med träningen!
  (råd från ngn med erfarenhet,
  Bästa väninnan träningsfreak)

  Blir sånt jäkla bakslag och tårar när det inte funkar mer…
  Samtidigt som det är mkt viktigt att dagl göra det man orkar. Det gäller ju ”oss alla”.
  ”Men ett tips, skynda långsamt”,för din egen skull!

  Önskar dig fortsatt trevlig sommar☀️🌷!
  ( och lite,lite avundsjuk på din styrka o allt du klarar av!:))
  Hoppas vi hörs framöver:) Ha det fint!🌸
  Kram Katarina i Ängelholm

  Gillad av 1 person

  1. Tack för pepp och insiktsfulla råd♥️ jag har själv märkt att kroppen inte längre klarar det som fungerade tidigare. Det är verkligen viktigt att lyssna och anpassa efter dagsformen. I söndags njöt jag av att kunna röra mig utomhus, märkte ingenting som tydde på att jag gjorde för mycket – då känns det konstigt när bakslaget kommer. Men jag är glad att jag kan hitta på något annat att göra och fortsätta att träna.
   Kram Cicci

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.