Glad Påsk – var rädda om varandra.

Det har varit några härliga vårdagar den senaste veckan. Så skönt med en värmande sol. När jag tittar ut över gärdet på morgonen ser jag vår rådjursflock som ligger och sover i skogsbrynet. Solens strålar gnistrar i nattfrosten – det är vackert och fridfullt. Jag har varit ute i trädgården och rensat lite försiktigt, sett hur växterna mår efter vintern, suttit ute med en kopp kaffe i solskenet. Börjat planera och fundera över vad vi skall odla i år, och hur kan man skydda trädgården mot vår lilla rådjursflock?
De ligger inte bara på gärdet, utan de mumsar gärna på det som växer i trädgården…

Det finns en del att plocka med och nu är en bra tid. Båda barnen är hemma, vi firar en lugn och stillsam påsk tillsammans. Tänker på min mamma som alltid brukar vara hos oss på påsken – vi plockar nässlor, pratar om odling, vad som skulle vara intressant att odla i år, vi äter god mat, skrattar och umgås med familjen… – men inte i år. Det blir ett telefonsamtal och några bilder, vi väljer att vara rädda om varandra och sätta hälsan främst.

Till trädgården har jag än så länge förkultiverat tomater, sallad, pumpa, Rosenskära och Pensèer. Rabarbern har kommit igång och är sedan några veckor täckt med fiberduk för att klara frostnätterna. Igår kom sonen med Echinacea som jag satte i en ”barnkammare” för utplantering längre fram i vår. Rosorna som vi planterade i somras har små musöron och verkar ha överlevt vintern. Den tidiga Irisen blommar och är en njutning för ögat, precis som Krokus, Pärlhyacinter och Scilla.

Det är tidig vår i trädgården och den rymmer så mycket hopp och löfte om en grönskande sommar. Längre fram, när smittspridningen lugnat ner sig, då kommer min mamma att kunna njuta av vår trädgård, plocka nässlor – för det brukar vi ha gott om – och dessutom få både hemodlat och plantor till sin egen trädgård.

Glad Påsk! Var rädda om varandra och njut av vårsolen.

En kommentar på “Glad Påsk – var rädda om varandra.

 1. Vilken underbar beskrivning av en trädgårds dagbok, om hur det ser ut nu och om planer som inrymmer hopp om en god framtid.
  Som jag nämnt tidigare sitter jag fast i karantän i Stockholm längtande till familj, släkt och vänner på västkusten. Men också med en stark längtan och dragning ner till miljön och att få ”komma ut till Bohuslän om våren”.
  Som tur är kan jag gå ut här hemmavid och spana musöron på träden här också. Och njuta prakten av de överdådigt blommande körsbärsträden. Och jag vet vart jag ska gå för att finna på såväl blåsippa som vitsippa och gullviva.
  Så allt är gott och livet rullar på. Och just nu, nere i Göteborg, i min dotters kropp, spirar och växer ett nytt litet människoliv som beräknas se dagens ljus någon av de sista dagarna i september. Det ger alla oss i kretsen runt detta växande under motivation och glädje att känna hopp och tro om framtiden. Och nyfikenheten, precis som i din trädgård-vad och vem ska detta lilla liv bli, hur ska du se ut, vem ska du vara, vilka får vi vara med dig?

  Fortsatt fin påskhelg önskar jag dig!
  Ann-Sofie

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.