Söndag med snö och biscotti

Sista söndagen i januari. Vaknar upp till ett mjukt snöfall. Under dagen ökar snöfallet och allt bäddas in i mjukaste vitt. Jag blir sugen på biscotti och bestämmer mig för att baka. Biscotti med mandelmjöl och havremjöl, smaksatt med citronzest och hackad choklad. Det passar bra en dag som denna och det är gott till både kaffe, the och varm choklad.

Man varnar för ymnigt snöfall och att det ska falla mycket snö och blåsa rejält under eftermiddagen och kvällen. Kan inte hjälpa att jag blir lite orolig för sonen som är på väg hem från alperna med buss. Får hoppas att det är en rutinerad chaufför och att allt går bra.

Receptet jag använder kommer från ICA. Som vanligt har jag ändrat lite; jag tar 4dl mandelmjöl och 2 dl havremjöl, ibland byter jag den mörka chokladen och tar ljus choklad. Ibland utesluter jag citronzest.

Ingredienser:

  • 6 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mörk choklad
  • finrivet skal av 1 citron
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg

Blanda mandelmjöl, bakpulver, hackad choklad och citronskal i en bunke. Vispa smör och socker poröst i en annan bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, i socker- och smörblandningen och vispa runt. Blanda ner i mjölblandningen till en deg. Forma degen till två längder (för 30 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175°C i 30 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Skär längderna i sneda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåten och grädda vidare i 125°C i 15 minuter.

2 kommentarer på “Söndag med snö och biscotti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.