Årsdagen är värd att fira – två år med diagnosen Parkinson

I somras rullade den förbi, årsdagen för min Parkinsondiagnos. Årsdagen är en dag att fira, fira allt bra som har hänt under året, fira att jag hanterar och mår förhållandevis bra, fira allt positivt som sjukdomen inneburit för mig, fira mitt samarbete med min Parkinson. Listan kan göras lång, men allt som hamnar på den är det positiva, det som bär livet, allt det som jag har gjort tack vare Parkinson och trots Parkinson – allt det där som gör livet bra och värt att leva. Så Jag firar årsdagen för Mitt liv med Parkinson – det får mig att må bra.

Så jag firar årsdagen för Mitt liv med Parkinson – det får mig att må bra.

Jag har skrivit en lista med sju positiva upplevelser från mitt liv under det senaste året. Sju positiva upplevelser som gör årsdagen värd att fira.

Sju positiva upplevelser

  • Bordtennis SM för Parkinson – inspirerande, utmanande och roligt.
  • Patientmedverkan i Framtidens Vårdinformationsmiljö – här kan jag dela med mig av mina erfarenheter och min Parkinson är en tillgång.
  • Nya vänner som lever med Parkinson – Tack för att ni finns!
  • Två artiklar har skrivits om mig och Mitt liv med Parkinson – Göteborgs Posten och ICA-kuriren.
  • Möjligheten att dela med mig av mitt liv och stötta andra!
  • Träning – en viktigt del av mitt liv. Det gör mig glad att jag kan träna och har kunskap och erfarenhet som gör att jag kan anpassa min träning till min dagsform.
  • Hantera min Parkinson – under året har jag drabbats av biverkningar och hanterat dessa, och jag lär mig mer och mer om att hantera min sjukdom.

Det finns många positiva händelser som skett under året som gått. När jag börjar skriva kommer jag att tänka på fler och fler, det blir en positiv spiral! I min lista har jag valt att lyfta fram sju upplevelser som har betytt och fortfarande är betydelsefulla för mig, och som gör Mitt liv med Parkinson värt att fira.
Nu Höjer Jag Mitt Glas:

För nu tackar jag livet och höjer mitt glas
jag tar inget för givet, baby, du och jag
För nu tackar jag livet och ingen jävel kan hindra mig

För vem har sagt att dagar som gått kommer igen?
Lev nu dö sen
(Ur Lev nu dö sen av Miss Li)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.