BOK – deltagare sökes!

Vill du som är kvinna med Parkinsons sjukdom (PD), eller make/sambo/partner (hädanefter partner) till en kvinna som lever med PD, vara med och bidra med din berättelse?
Jag söker ungefär 10 personliga berättelser om livet med PD. Berättelser som startar med när man börjar misstänka att något är fel, fortsätter med vårdresan och livet i stort och smått samt slutar med hur det är idag.
Jag söker även 10 partners berättelser – hur har er resa varit? Låt berättelsen ta sin start när du börjar ana att något inte stämmer och berätta sedan din historia fram till idag.

ANMÄL DITT INTRESSE HÄR! länk till kontaktformuläret!
Skriv ditt namn, om du är Kvinna med PD eller Partner, och vilken mejladress jag skall kontakta dig på.
När jag fått din intresseanmälan skickar jag mer information.

Om boken
När jag fick min diagnos letade jag efter information om kvinnor med PD, jag ville veta hur andra hade haft det, hur deras liv hade påverkats, vilka symptom m.m. Jag vill helt enkelt hitta en igenkänning, en gemenskap. Det var ett skralt utbud så jag bestämde mig för att ändra på det, dels genom min blogg och dels genom att skriva en bok med både min och andra kvinnors berättelse.

Kvinna med PD: Alla berättelserna kommer att vara anonyma, bara ålder och ett fingerat namn kommer att stå i boken. Det är bara jag och den som skriver berättelsen som vet vem den handlar om.
Jag kommer att göra en enkel analys för att se om det finns några mönster, te.x. vad gäller symptom, hur man blir bemött av vården etc. Ex: 5 av 10 kvinnor har alla en vänstersida som är sämst, 3 höger och 2 upplever ingen skillnad. eller: 8 kvinnor hade upprepade läkarkontakter innan de blev remitterade till neurolog, 2 blev remitterade vid första vårdkontakten, 1 fick läkemedel innan neurologbesök.

Partner: Era berättelser kommer att presenteras i en egen avdelning, upplägget kommer att vara på samma sätt som delen med kvinnornas berättelse.

Anledning till initiativet
Jag är övertygad om att det här är en viktig bok och att den kommer att hjälpa både kvinnor som lever med PD och deras partner.
Jag hoppas dessutom att boken kan öka både kunskap och medvetenhet hos vårdpersonal om PD hos kvinnor och hur det är för partnern.

ANMÄL DITT INTRESSE HÄR! länk till kontaktformuläret!
Skriv ditt namn, om du är Kvinna med PD eller Partner, och vilken mejladress jag skall kontakta dig på.
När jag fått din intresseanmälan skickar jag mer information.